Jeg har i et tidligere innlegg vært inne på hvilke utfordringer som dukket opp i forbindelse med at jeg bestemte meg for å starte opp med blogging i klassen. Jeg har løst disse på følgende måte:
Jeg sendte ut brev til alle foreldrene, hvor jeg ba dem om å skrive under på om de tillot/ikke tillot deres barn å blogge i skolesammenheng. Jeg fikk ingen negative tilbakemeldinger.
Bloggsted:
Jeg avgjorde i samarbeid med IKT-ansvarlig på skolen at vi skulle bruke blogspot, da de ikke er reklame på disse sidene.
Hva skal elevene blogge om?
Vi har diskutert dette på trinnet og kommet frem til at vi i all hovedsak skal ha en faglig vinkling på bloggene våre. Samtidig ønsker vi ikke å drepe elevenes skriveglede ved å styre dem for mye hele tiden. Elevene skal blogge om fagstoff, men kan også skrive om fagene de har - hva de jobber med, hva de liker eller eventuelt ikke liker. Vi har også åpnet for at de kan skrive om sosiale sammenhenger på skolen eller i skolens regi.
Antall blogger:
Antall blogger:
Jeg var litt betenkt over å skulle administrere tyve blogger, og dette luftet jeg på studiet og fikk et tips om at det gikk an å la flere elever ha ansvar for samme blogg - og slik ble det. Jeg opprettet en bruker med to blogger. Halve klassen har da ansvar for den ene bloggen, mens den andre halvdelen har ansvar for den andre. Videre er disse gruppene delt inn i mindre grupper bestående av tre til fire elever, som skal ha et overordnet ansvar for at det holdes liv i bloggen hver uke.
Her finner dere resultatet av vår første bloggøkt:
Blogg gruppe 1
Blogg gruppe 2